Злият принц

Представления

Няма събития

от Георги Тенев

Постановъчен екип:

режисьор – Георги Тенев; сценография и костюми – Никола Тороманов;
музика – Иво Спасов; фотограф – Калоян Божилов

С участието на:

Христо Петков, София Бобчева, Явор Бахаров, Владимир Пенев, Христо Терзиев, Цветан Алексиев
Със специалното участие на Марин Янев, Христо Чешмеджиев и Анани Явашев в гласовете на фонограмата
С гласовете на Гена Трайкова(bTV) и Бойко Василев(БНТ)

В „Злият принц" Георги Тенев се отдава на любимите си теми, познати от романите и разказите му – насилие, корупция, еротика... Една криминална интрига предизвиква пропадане в бездните на престъплението и опити за спасение на душата.
Част от ролите в пиесата са написани специално за актьорите: Комисарят – Христо Петков, Писателят – Владимир Пенев, Стопаджията – Явор Бахаров. Както винаги, сценографията на Никола Тороманов предлага изненада – двайсет ВИП места с уникална гледна точка, вградени направо в декора. Оригиналната музика е мощен дебют на съвсем младия Иво Спасов – симфонични щрихи в духа на съвременното кино се сблъскват с дъбстеп, рап и експериментална звукова среда.
Един спектакъл с изискване едновременно към зрителя и актьора. Подготвяйки се за главната роля например, Христо Петков прекарва лятото в залата за бокс, наставляван от самия треньор на националния отбор. Очаквайте многобройните превъплъщения на Цветан Алексиев и Христо Терзиев. София Бобчева е не само на сцената, но и в романтичния саундтрак, който я представя едновременно като актриса и талантлива певица.

Режисьорът за пиесата:

Това е пиеса-отмъщение срещу добрите нрави. Унищожаване на илюзията за положителния герой. Написах черен трилър, надявам се, ще се превърне в хорър. За да се събудим в реалния свят и да го видим на чисто, първо трябва да затворим очи и да се взрем в кошмара. Ако това лекарство не ви е горчиво, за вас е тъкмо „Злият принц"!
Георги Тенев

Георги Тенев е роден през 1969 г. в София. Следва в Софийския университет и завършва експерименталния клас на Маргарита Младенова и Иван Добчев в НАТФИЗ. През 1996 г. е избран за Хердеров стипендиант от българския носител на Хердеровата награда Константин Илиев и продължава следването си във Виенския университет. Съосновател е на Триумвиратус Арт Груп (1994) заедно с режисьора Явор Гърдев и сценографа Никола Тороманов.

Автор е на романите „Вундеркинд" (2004), „Кристо и свободната любов" (2006), „Партиен дом", за който е удостоен с наградата ВИК за български роман на годината (2007), „Господин М." (2010), посветен на писателя Георги Марков, на сборника с разкази „Свещена светлина" (2009) и на поемата „Цитаделата" (2001).

С негови текстове театър „Сфумато" гастролира на сцените в Париж, Нанси, Санкт Петербург и др. През 1994 г. Явор Гърдев поставя дебютната му пиеса в стихове „Частите на нощта". Следват „Походът" (реж. Явор Гърдев) и „Долината на смъртната сянка" по Достоевски за „Сфумато"(реж. Маргарита Младенова и Иван Добчев).

През 2012 г. пиесата му „Завръщане във Витенберг" в съавторство с Ив. Добчев е отличена с наградата Аскеер за „Най-добра българска пиеса". Радиопиесата „Атолът" получава наградата „Best European Radiodrama of the Year" на престижния фестивал PRIX EUROPA в Берлин.

През 2013 г. Георги Тенев дебютира като сценарист в киното. Той е съавтор на сценария на „Отчуждение" (реж. Милко Лазаров) с премиера на фестивала във Венеция, където филмът печели „Fedeora" за най-добър млад режисьор, специалното отличие от Europa Cinemas Label – в категория „Най-добър европейски филм", както и голямата награда за дебютен филм на кинофестивала във Варшава.

Времетраене: 115 мин.
Играе се на Сцена на IV етаж

Оценете
(60 гласа)
Септември 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Новини

Prev Next

НАПУСНА НИ ЛЕГЕНДАРНАТА ВАНЧА ДОЙЧЕВА

НАПУСНА НИ ЛЕГЕНДАРНАТА ВАНЧА ДОЙЧЕВА

Народният театър „Иван Вазов” с прискърбие съобщава, че днес на 75-год...

Продължава...

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ЗРИТЕЛИТЕ НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ БЯХТЕ С НАС ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ ТЕА...

Продължава...

Уточнение

Във връзка с информации в публичното пространство, свързани с реализац...

Продължава...

АНТОН РАДИЧЕВ ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН С 1000 ДУШИ

АНТОН РАДИЧЕВ ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН С 1000 ДУШИ

Рекорден брой гости събра звездата на Народния театър Антон Радичев на...

Продължава...

НАД 1000 АПЛОДИРАХА СТАРТА НА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”

НАД 1000 АПЛОДИРАХА СТАРТА НА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”

Повече от 1000 души изпълниха до краен предел огромната трибуна, издиг...

Продължава...

"ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА" - ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

"ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА" - ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

Уважаеми зрители, Поради неподходящите метеорологични условия, предст...

Продължава...
© Всички права запазени. Народен театър "Иван Вазов" - гр. София.