Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/735

ЗАПОЧНА СТРОЕЖЪТ НА 56-ТОННАТА СЦЕНА ЗА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”

Снощи в полунощ в пространството пред Народния театър „Иван Вазов” започна строежът на грандиозната сцена на „Театър пред театъра”. Около полунощ с тир пристигнаха първите 45 тона от елементите, с които ще бъдат изградени сцената и трибуните за най-голямото театрално събитие, с което театърът закрива сезон 2016-2017.
По план близо 56-тонната конструкция трябва да бъде напълно готова до 2 юли, когато ще започнат и техническите и осветителни репетиции за петте представления на открито между 3 и 7 юли. 15 души работят денонощно, за да може на 3 юли точно в 21:30 вечерта „Театър пред театъра” да посрещне първите 1000 зрители на „Мнимият болен”. Това уточни заместник-директорът по производствените и техническите въпроси на Народния театър инж. Емил Марков, който ръководи построяването на сцената и трибуните.
Конструкцията ще бъде разположена на 450 кв. метра, като в задната си част трибуните ще се издигат на 12 метра височина. Поръчани от Германия и строена от българска фирма, сцената и трибуните са напълно обезопасени, за да осигурят максимален комфорт и незабравимо преживяване за зрителите и актьорите. Товароносимостта на трибуната е 1000 кг на кв. метър.
Сцената, на която ще се играят „Мнимият болен” на 3 и 4 юли, „Лунатици” на 5 и „Почивен ден” на 6 и 7 юли, е с размери 14 на 14 метра, а декорите и сценографията на спектаклите ще бъдат специално пригодени за представления на открито.
За удобство на зрителите, цялата конструкция ще бъде оградена с двуметрова ограда, и ще има осем входа, през които те ще могат да влязат. Един от тях ще бъде пригоден за хора в инвалидни колички. Два часа преди началото на представленията ще бъдат взети и специални мерки за сигурност, а на входовете ще се проверяват багажите. От СДВР, които ще охраняват събитието и с кучета, призовават зрителите да не посещават спектаклите, носейки със себе си обемисти багажи.
Влизането на трибуните ще започва точно в 20:30 часа всяка вечер, за да имат възможност приятелите на театъра да вземат и автографи от актьорите, които ще ги очакват на входовете на сцената. Закъснелите зрители могат да не бъдат допускани на местата си, ако пречат на спокойствието на останалите, а ще бъдат настанявани на свободни такива.
Пожарна и линейка, разположени всяка от двете страни на Народния театър, ще бъдат на разположение при необходимост.
Желаещите да преживеят уникалното театрално събитие на открито все още могат да закупят билети от касите на Народния театър, въпреки че огромна част от тях вече са продадени. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община.

ПРОГРАМА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА” /3-7 ЮЛИ 2017 г./
ПРОГРАМА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”
 


 
3 и 4 юли, 21:30 часа – „МНИМИЯТ БОЛЕН” по Молиер, Режисьор: Владлен Александров
С участието на: Георги Мамалев, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Михаил Петров, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов, Слав Бистрев, Жорж Паликарски, Николай Казаков

5 юли, 21:30 часа – „ЛУНАТИЦИ” по Кен Лудвиг, Режисьор: Росица Обрешкова
С участието на: Михаил Петров, Аня Пенчева, София Бобчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев

6 и 7 юли, 21:30 часа – „ПОЧИВЕН ДЕН” от Камен Донев, Автор и режисьор: Камен Донев
С участието на: Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Милена Атанасова, Пламен Пеев/Васил Драганов, Благовест Благоев, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Илиана Коджабашева, Зафир Раджаб

Последно променена в Понеделник, 03 Юли 2017

Галерия

{gallery}735{/gallery}

Архив новини

Юни 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Този сезон

© Всички права запазени. Народен театър "Иван Вазов" - гр. София.